Autor Tema: e220cdi  (Pročitano 781 puta)

Van mreže bmw1

• Newbie
  • *
    • Pogledaj profil
    • Imejl
e220cdi
« poslato: Februar 12, 2012, 11:27:20 pre podne »
e220cdi

Van mreže bmw1

• Newbie
  • *
    • Pogledaj profil
    • Imejl
Odg: e220cdi
« Odgovor #1 poslato: Februar 12, 2012, 11:28:35 pre podne »
e220cdi

Van mreže bmw1

• Newbie
  • *
    • Pogledaj profil
    • Imejl
« Odgovor #2 poslato: Februar 12, 2012, 11:30:23 pre podne »
e220cdi

Van mreže bmw1

• Newbie
  • *
    • Pogledaj profil
    • Imejl
« Odgovor #3 poslato: Februar 12, 2012, 11:36:55 pre podne »
e220cdi

Van mreže bmw1

• Newbie
  • *
    • Pogledaj profil
    • Imejl
« Odgovor #4 poslato: Februar 12, 2012, 12:18:54 posle podne »
automobil je proizveden krajem 2004 godine.prva registracija 2005. presao je 180000km.
spoljasnost-prednji deo mi se ne svidja posebno jer mi je previse mlak i ako bi ga ocenjivao od 1 do 5 dao bi mu ocenu 3. silueta mi se svidja mozda najvise kod auta i ocenio bi je ocenom 4.zadnji deo mi se svidja vise od prednjeg ali ne i kao silueta tako da bi mu dao ocenu 3,5.
unutrasnjost-po meni najveca prednost u odnosu na konkurenciju.inace,kupovao sam ovaj automobil zajedno sa ocem.on je ulagao 70 odsto kesa,ja 30.ja sam bio za bmw seriju 5 e 60,on za ovaj model.nisam hteo da cujem za e klasu,ali kada sam usao u auto definitivno sam e klasi dao prednost jer je unutrasnjost elegantno i smireno uradjena,da kazem sa merom.sedista su prave fotelje,veliki naslon za ruku,lako rukovanje sa komandama,prostora i vise nego sto treba,tamno drvo koje mi se milion puta vise svidja nego ona go.vno boja.
mozete da vidite da i pozadi ima mesta na pretek.i pozadi su sedista velika i udobna.ima otvor za 2 solje ili flase(to sam zaboravio da slikam).nemam sta lose za unutrasnjost da kazem jer stvarno zasluzuje sve pohvale.ocena 5.
motor ima 2.200 kubika,150 ks uparen sa automatkim menjacem.za svakog normalnog,prosecnog vozaca je dovoljno jak.povuce dobro,a ne popije mnogo.u proseku trosi 5,1 do 5,5 litara na 100km na magistralnom putu.kroz grad oko 7,maksimalno 8l na 100km.ovaj auto je kao stvoren za duza putovanja.neverovatno je udoban i tih.rupe gotovo i ne oseca i stvarno ko mu nadje tu zamerku on onda nije normalan.auto kao da plovi.tesko da ima modela u ovoj klasi koji sa vecom mirnocom i tisinom moze da poveze osobu od tacke a do tacke b od e klase.kik daun dobro funkcionise.preticanja su jednostavna i sigurna i mislim da se motor sasvim dobro bori sa ovom karoserijijom.automatski menjac je odlican i mnogo odmara vozaca.kako u gradu tako i na magistralnom putu.nisam voleo automatik dok nisam poceo da vozim e klasu.
moj paket opreme je klasik,to bi bio neki najjeftiniji paket,medjutim auto ima sve sto mogu da pozelim.od automatika do koze.obavljam servis na svakih 15000 km.za ove dve godine od kako je kod mene nisam imao ni 1 kvar sem 1 kad sam mu zamenio akomulator.mislim da sam ga platio nekih 50ak eura.nisam uzeo njegov originalan jer je kostao vise od 200evra.smatrao sam to bacanjem para tako da sam uzeo neki drugi.mislim da je varta ili tako nesto. za servis placam oko 100 eura.retko kad ga vodim,to dam tati da se on malo provoza :-).to bi bilo to. ako ko ima nekih pitanja slobodno neka postavi.
zakljucak1:auto spolja da izgleda agresivnije bio bi po meni savrsena spravica bez i jedne mane.
zakljucak2:ja nisam za taj auto.temperamentniji sam i treba mi auto koji je uzbudljiviji pa taman i nemao toliko mesta,ne bio toliko udoban,toliko smiren... ovo je extra auto za ljude koji su stalozeni,smireni i zele tisinu.ja nisam jedan od njih. probao sam BMW 520d f10, 2011 god.mislim da je to auto za mene.
ako Bog da, za oko 2 godine bi voleo takav auto da mi bude na parkingu.
do tad,uzivacu u ladji e 220cdi.

Van mreže bmw1

• Newbie
  • *
    • Pogledaj profil
    • Imejl
« Odgovor #5 poslato: Februar 17, 2012, 01:33:05 posle podne »
225-65 r17 su gume. slikacu uskoro i gepek cisto jos to da se ovekoveci.
maksimalna brzina koju sam izvukao kad sam bio u nemacku je bila 215kmh. e sad ne znam da li tu ima odstupanja nekih jer ne znam koliko je pouzdan merac. citao sam nesto da se desava da auto ide realnih 120kmh a na istrument tabli pise 127kmh.
e sad...
mada mi je auto tezio samnom i 2 saputnika,nekim koferima,punim rezervoarom sigurno 450ak kg.

Van mreže PITBULL

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: Februar 25, 2012, 08:01:07 posle podne »
@bmw
Imaš pravi auto.
I ja sam hteo da uzmem E60,ali srećom,uzeo sam E klasu. :)
Šteta samo što nije Avangard i što nije 320 cdi,jedine dve zamerke. :)
Ja ti želim W212 350 cdi.  ;)

Van mreže bmw1

• Newbie
  • *
    • Pogledaj profil
    • Imejl
« Odgovor #7 poslato: Februar 26, 2012, 02:54:43 posle podne »
pitbull,hvala na lepim zeljama.ipak mislim da cu se odluciti za bmw 520d f10.em sto mi se vise svidja od e 212,em sto volim da promenim.
ja tebi zelim da ti sledeci auto bude 530d f10,cisto da vidis kako bmw-ova konjica sabija i da osetis kakav je uzitak voziti takav auto.ako ti se svidi zadrzis ga,ako ti vise odgovara e klasa zamenis ga i sve super.
mozes li mi reci samo kakva je razlika u opremi avangard i classic u nasim modelima?posto klasik ima apsolutno sve sto mi treba:koza,dig klima i napred i pozadi,automatik menjac,senzore za kisu...

Van mreže PITBULL

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: Februar 26, 2012, 03:24:40 posle podne »
@bmw
Treba probati oba,pa kome šta više leži. :) Ja sam probao W212 E350 cdi i jedino što bi uzeo pre nje je CLS350 cdi koga sam takodje imao prilike da probam. Znam ja kakav je BMW,imao sam X5 3.0d i 330d 2001 god oba.  Sportska vožnja.
Ja više volim Mečku zbog enterijera i udobnosti. Više volim kad "plovi",ne oseća put,jednom rečju ladja.
Što se tiče W211,razlika je velika izmedju Avangarda i Klasika,kao i Elegance-a.
Avangard je najlepši i ima sportsku notu.
Npr Avangard je spušten za 1,5cm,sportskije ogibljenje,drugačiji branik napred,maska (crna lakirana),ima hrom lajsne,drugačiju instrument tablu,enterijer,štopove (diode),zadnji branik,felne.
To su samo osnovne linije opreme,kao npr da li se obučeš klasično,elegantno,ili avangardno (sportski). A opreme imaš još koliko hoćeš da staviš,koža je dodatna oprema i sve ostalo,navigacija,panorama itd.
Evo slike Avangarda pa vidi razliku.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1c/Mercedes_E-Klasse_(W211)_Avantgarde_20090610_front.JPG
Tabla :
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3f/Mercedes_E_240_Avantgarde_(W211)_Kombiinstrument_20101013.jpg
Štop :
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/00/E-Klasse_(W211)_Avantgarde_LEDs.jpg
Enterijer (tamno drvo i mat siva)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9a/E320_Zangberg_A02.jpg
Onda Avangard ima plava stakla a klasik i elegance zelena.
http://images.downsviewmotorcompany.co.uk/vehicles/mercedes-benz-e-class-estate-e320-cdi-avantgarde-5dr-tip-auto-1938822796-640x480.jpg
Ako te još nešto zanima pitaj. :)

Van mreže bmw1

• Newbie
  • *
    • Pogledaj profil
    • Imejl
« Odgovor #9 poslato: Februar 26, 2012, 03:37:47 posle podne »
moj predlog ti je da probas novu 5icu bas zbog enterijera i udobnosti.
avangard ima neke sitnice :koje zivot znace" u odnosu na klasik,ali da me neko pita da dodam jos 500 evra za tu opremu ne bi pristao,jer mi je ovo sasvim dovoljno,a i ona bela istrument tabla mi ne lezi u e klasi.to sto je avangard spusten 1,5 cm mi i nije neki plus jer kontam onda da je auto tvrdji.
u svakom slucaju imamo auta u kojima  covek uziva.neka Bog da da se ide samo napred.

Van mreže PITBULL

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: Februar 26, 2012, 04:19:25 posle podne »
Ne svidja mi se u BMW-u instrument tabla i volan. Sigurno je dobar auto,ali svako ima svoje afinitete,a moji vuku ka Mercedesu. :) CLS novi mi je bez premca i spolja i unutra,nemam nijednu zamerku na njega. Ali mnogo je skup još,pa kad mu malo padne cena. :)

Van mreže bmw1

• Newbie
  • *
    • Pogledaj profil
    • Imejl
« Odgovor #11 poslato: Februar 26, 2012, 04:30:47 posle podne »
cls bi uzeo pre i 5ice i e klase,ali ne i pre 6ice :D.
vozio sam se u cls 350cdi. nije ga ortak gazio mnogo ali se oseca snaga.medjutim,definitivno ima manje mesta od e klase i 5ice.razocarao me je samo prostranoscu,sve ostalo cista 5ica.

Van mreže bmw1

• Newbie
  • *
    • Pogledaj profil
    • Imejl
« Odgovor #12 poslato: Mart 14, 2012, 12:08:19 pre podne »
beograd-budva

Van mreže PITBULL

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: Mart 15, 2012, 02:42:03 pre podne »
Lepa potrošnja.  ;)
Meni je 320cdi trošio prosečno 6,2 lit do CG,Beograd-Bar, što je isto mala potrošnja,pogotovo za 3222ccm šestaka.  :D
Nego me iznenadila veoma solidna prosečna brzina na bordu, 60km/h. Mora da nigde nisi stajao niti je bilo gužve.
Nego,jel ti ovo malo oštećen cajger ili je neka kapljica vode? Čini se kao da je iznutra malo ulubljeno,al izgleda da je to odsjaj od blica,pa kroz kapljicu vode prošao.  :D
Još da dodam,meni je 6,2 bio prosek,jedino sam kod Zlatibora divljao,volim one krivine i nov put.  8)  Inače sam išao ceo put po ograničenjima + 20-30 kmh. Da sam se trudio da troši manje,sigurno bi mogao da izvučem prosek 5,5 ako ne i manje.  :D  Na otvorenom pri 70 - 80kmh troši nekih 5 lit.

Van mreže bmw1

• Newbie
  • *
    • Pogledaj profil
    • Imejl
« Odgovor #14 poslato: Mart 15, 2012, 02:35:52 posle podne »
prosek mi je bio do granice 66,67kmh,ali se na granici spustilo na 59kmh.vozio sam prosecno,nisam gledao da li ce auto trositi 4,9 ili 5,1.
uh na zlatiboru su odradili extra put.e tu se razlikuje  puno e220cdi i tvoj e320cdi.
tacno se oseca na mom nedostatak snage u odnosu na ono sto bih ja hteo.
nije udubljenje,od blica je :-)

trenutno na sajtu
website counter

eXTReMe Tracker